Look deep into nature, and then you will understand everything better.

Albert Einstein


Smog Journeys

Jia Zhangke’s short film for Greenpeace East Asia depicts the effects of air pollution in northeast China, a region frequently blanketed in dangerous levels of air pollution. ‘Smog Journeys’ traces two familes from two different backgrounds; one a mining family in Hebei province, and the other a trendy middle class family in Beijing. Both face a similar fate.


ProjectsCine este şi ce face un ”youthbanker” în România

Filantropie, antreprenoriat social, ecologie, responsabilitate socială sunt doar câteva dintre domeniile pe care le explorează tinerii ”înrolaţi” în mişcarea Youth Bank România (YB), prezentă în ţara noastră din 2006. Printre calităţile unui youthbanker, care are proiecte diverse, amenajează spaţii verzi, face drumeţii, învaţă să mănânce sănătos sau participă la competiţii de ciclism, se numără entuziasmul, creativitatea şi seriozitatea. Iar pentru că un youthbanker, care are la dispoziţie un an să devină, pe rând, iniţator, specialist şi finanţator de proiecte, rezultatele se măsoară, cu siguranţă, şi în cifre.
Mai mult

Valoarea serviciilor gratuite de mediu este de trei ori cât PIB-ul mondial

Serviciile pe care ni le oferă gratuit mediul valorează de trei ori cât PIB-ul global, dar, în ciuda acestui fapt, natura este ignorată de sistemul economic actual care promovează profitul imediat. Distrugerea sistematică a mediului va duce inevitabil la o tranziție către un sistem alternativ care va fi mai bun sau ma rău, depinde de înțelepciunea omenirii, spune Tim Shanks, expert internațional în dezvoltarea economiei locale.
Mai mult

We are members of the European Cyclists Federation
Media partners

Legal aid